28 Haziran 2013 Cuma

8. Ay yeni dişlere merhaba

Bu ay Nil de her ay dönümünde olduğu gibi yeni değişikler oldu.
İkinci diş geldi. Yeni dişlerimizin hayatımıza dahil olması ile Nil e herşeyi yedirmeye başladım. (Bal, yumurta beyazı vs gibi belirli yasaklar hariç)


Dişler yeme şeklini gerçek anlamda değiştirdi. Artık eline verdiğim herşeyi rahatça koparmaya ve yutmaya başladı.
Önceleri "ya yutamazsa " endişelerim bu ay bitti çok şükür.
Çünkü artık yutamadığı bişey olursa geri çıkarıyor.
Bu kadar kolay atlatıcaağımızı düşünmemiştim bu süreci. 

Çünkü öyle yazılar okudum ve öyle yorumlar dinledim ki, ek gıda konusu kabusa dönüştü benim için. Herkes çok zormuş dedi durdu. Zor olan tek şey var ufak porsiyonlar hazırlayarak bebeğe sürekli yedirme halleri. Bazı annelerde  bu konuda biraz üşengeçler sanırım.

Bu sebeple siz sevgili annelere tavsiyem, lütfen bu konuyu benim gibi kafanızda büyütmeyin. Biraz rahat olmakta ve çok endişelenmemekte fayda var.
Onu vermeyim, bunu yiyemez gibi düşüncelere kapılmayın. İlkinde yemezse yada yiyemezse ikinci denemenizde yiyor çünkü.ve hazırlayın yemezse kaldırın zorlama yok.

Ayrıca başından beri eşine sürekli bişeyler verdim kendi kendine yeme sürecini desteklemesi için. Bununda ileride yararlarını göreceğime inanıyorum. Mama sandalyesindeki tepsiye küçük lokmalar koyuyorum ve Nil kendi alıp yiyor. Tabi arada yerede fırlatıyor :))

Artık tutunduğu yerden ellerini bırakmaya başladı. Denge duruyor sonra yavaşça yere oturuyor. 
. Ellerinden tutunca day day yürüyor.Sanırım yakında yürümeye başlıycak.

Oyuncak seçimleride değişmeye başladı. Hareket eden oyuncaklar, toplar ve tabiki bebekler favorilerimiz oldu. 

Uyku düzeninde uykuya geçiş aynı devam ediyor. Son 4 aydır bu şekildeyiz. Sallama yok. sadece emiyor ve uykuya geçiyoruz.Gece yatağında daha uzun süre kalıyor.
Gecenin ortalarında yanımıza alıyorum. Bu süreyi zamanla uzatıcam.hayırlısı :)

Ve son olarak bu ay  ilk tatilimizi yaptık. Tatil ile ilgili detayları ayrıca yayınlayacağım .

Sevgiyle kalın..



2 yorum:

  1. Yazdığınız postları okurken kendi kendime hepimiz hemen hemen aynı seyleri yasıyoruz dedim.dış,ek gıda, yurutec,uyku hep aynı soru işaretleri ve aynı guzel sonlar.cok keyifli yazmışsınız.bebeğinizi koklayin yerime. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler. Evet oyuncular farklı senaryo hep aynı gerçekten. Deneyimleri paylaşmak güzel. Ben okudukça keyif alıyorum inş benim yazılarımda keyifle okunur.
    Sizde bebeğinizi benim için koklayın sevgiler

    YanıtlaSil

Yorumları, fikirleri bekliyoruz..